top of page

OVER NEL KNOOP

Nel Knoop, geboren 1942, heeft haar avondopleiding genoten aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Later volgde zij cursussen op het Mollerinstituut in Tilburg, waar zij zich verder bekwaamde in glazuurtechnieken en vormgeving. Sinds 1980 werkt zij als zelfstandig kunstenaar in haar atelier te Oosterhout.

Nel Knoop maakt keramische en bronzen sculpturen. Haar keramische beelden hebben vaak een menselijke en erotische uitstraling, hetgeen zij tot uiting brengt in felle kleuren en humoristische gelaatsuitdrukkingen. Deze keramische beelden moeten met een knipoog bekeken worden.

In haar bronzen beelden ontmoeten we een andere, meer ingetogen Nel Knoop. De bronzen sculpturen geven letterlijk een beeld van haar diepste gedachten weer. Aanvankelijk waren haar ,,Bronzen" geïnspireerd door de Klassieke Kunst. Deze werden gaanderweg ijler van vorm en kregen een of twee vleugels. Gevleugelden zijn voor haar wezens, engelen van alle tijden. Het mysterie en het tijdloze fascineert haar. Nel Knoop werkt dagelijks, gedisciplineerd in haar atelier met klassieke muziek op de achtergrond. Discipline is voor haar geen keurslijf maar een weg naar vrijheid.

Nel Knoop
bottom of page